Insectum magazin

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Floridában él egy olyan mexikói származású művész, aki újragondolta a festészet fogalmát: ismert műalkotásokat vagy ismert embereket fest lepkeszárnyakra.

Cristiam Ramos jelenleg Floridában él, és ma a világ egyik legkülönlegesebb és legkreatívabb művésze. Különlegessége, hogy nem szokványos felületekre és nem tipikus technológiákkal készíti alkotásait: csokoládéval vagy fogrémmel készít portrékat vagy éppen lepkék szárnyaira fest ismert embereket, rajzfilmfigurákat vagy ismert műalkotásokat. Számos nemzetközi művészeti díjban részesült már szokatlan és lenyűgöző alkotásaiért, és darabjai szerepelnek néhány “Ripley’s Believe It Or Not” múzeumban, szerte a világon.

Minden egyes lepkeszárny megfestésével körülbelül 50-60 órát tölt. Az elkészült munkák között szerepel a Mona Lisa miniatűr változata, Vincent Van Gogh a “Csillagos éj” alkotása vagy éppen a 2016-ban megjelent Vaiana (Moana) egész estés rajzfilm szereplői.

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

A 34 éves festő elsősorban Caligo és Morpho lepkefajok szárnyait használja vászonként, és olajfestékkel fest azokra.

“Gyerekkorom óta csodálom a pillangók színét és átalakulását, és ahogy öregszem, a rajongásom soha nem tűnt el” – nyilatkozta Ramos.

Cristiam Ramos kedvenc lepkeszárny festménye az, amelyikre a Mona Lisa-t festette, mert szerinte a pillangók mindig is kapcsolatban voltak a nőkkel, a női szépséggel, és tökéletes ötletnek tűnt ezt a két “elemet” összehozni.

További képeket megtekinthetők a művész weboldalán: https://www.cristiamramosart.com/paintingsonbutterflies

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Szóljon hozzá Ön is!

Elérhetőek vagyunk az Instagram-on is!

Tosena albata kabóca, fekete keretben
A termékek “laikus” szemmel nézve is nagyon szépek. A rovarok nagyon jó állapotban vannak, és gyönyörűen vannak preparálva. A keret is szép, az egész ízlésesen van elkészítve. A vásárlás gyors volt, a csomag gondosan volt csomagolva, és sértetlenül megérkezett.
Bettina (Budapest)
Papilio blumei
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a különleges oldalra. Csodás bogarak és lepkék, stílusos közben szemet gyönyörködtető díszei lettek az otthonunknak. Külön nagy öröm számomra, hogy nem védett fajok kerülnek a kertbe.
Katalin (Szirmabesenyő)
Morpho helenor
Három, fehér keretű pillangót vásároltunk, amely a lakásunk egyik legszebb látványossága lett.
Zsolt (Debrecen)
Urania ripheus
Szépen kidolgozott munka, remekül illik a szobám falára! Különböző színeivel feldobja és hangulatossá teszi a szobát! Köszönöm!
Anett (Jászberény)
Bankkártyás fizetés Barionnal