Barion Pixel
Insectum magazin

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Floridában él egy olyan mexikói származású művész, aki újragondolta a festészet fogalmát: ismert műalkotásokat vagy ismert embereket fest lepkeszárnyakra.

Cristiam Ramos jelenleg Floridában él, és ma a világ egyik legkülönlegesebb és legkreatívabb művésze. Különlegessége, hogy nem szokványos felületekre és nem tipikus technológiákkal készíti alkotásait: csokoládéval vagy fogrémmel készít portrékat vagy éppen lepkék szárnyaira fest ismert embereket, rajzfilmfigurákat vagy ismert műalkotásokat. Számos nemzetközi művészeti díjban részesült már szokatlan és lenyűgöző alkotásaiért, és darabjai szerepelnek néhány “Ripley’s Believe It Or Not” múzeumban, szerte a világon.

Minden egyes lepkeszárny megfestésével körülbelül 50-60 órát tölt. Az elkészült munkák között szerepel a Mona Lisa miniatűr változata, Vincent Van Gogh a “Csillagos éj” alkotása vagy éppen a 2016-ban megjelent Vaiana (Moana) egész estés rajzfilm szereplői.

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

A 34 éves festő elsősorban Caligo és Morpho lepkefajok szárnyait használja vászonként, és olajfestékkel fest azokra.

“Gyerekkorom óta csodálom a pillangók színét és átalakulását, és ahogy öregszem, a rajongásom soha nem tűnt el” – nyilatkozta Ramos.

Cristiam Ramos kedvenc lepkeszárny festménye az, amelyikre a Mona Lisa-t festette, mert szerinte a pillangók mindig is kapcsolatban voltak a nőkkel, a női szépséggel, és tökéletes ötletnek tűnt ezt a két “elemet” összehozni.

További képeket megtekinthetők a művész weboldalán: https://www.cristiamramosart.com/paintingsonbutterflies

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Lepkék szárnyára festeni? Igen!

Papilio blumei, fehér keretben | #2365

A webáruház tökéletesen mutatja az árut,amit gyorsan és szépen ,szakszerüen becsomagolva küldenek.
Csak ajánlani tudom.

D. Aladár (Budapest)
Caligo atreus, fekete keretben | #2771

Péter munkái kimagasló minőségűek. Egyedülállóak ebben az országban. Olyan maximalizmussal, türelemmel és precizitással dolgozik, ami szívből jövő elismerést érdemel. Minden egyes termék, amit tőle rendeltünk tökéletes. Napjában többször is megcsodáljuk a munkáit és bárki jön hozzánk mindenki ámulva "leragad" a keretek előtt. Nem csak a rovarok szépsége nyűgözi le őket, hanem a gondos és aprólékos elrendezés, feliratozás, a hibátlan preparálás is. A szállítás villámgyors és a csomagolás olyan alapos, hogy a rendelés kibontása felér egy karácsonyi ajándék kicsomagolásával. Mi egyértelműen rajongókká váltunk és hálásak vagyunk Péternek, amiért a természet lenyűgöző teremtményei, ilyen fantasztikusan értékes formában, gyönyörű otthonunk méltó díszeivé válhatnak.

V. Natasa (Páty)
Goliathus orientalis, fekete keretben | #2208

Maximálisan elégedett vagyok a megrendelt termékkel és a vásárlás körülményeivel is.
Visszatérő vásárló vagyok, köszönök mindent!
Csak ajánlani tudom.

D. Dolores
Morpho didius, fehér keretben #1631

Gyönyörű lepkék találhatók meg a webáruházban igényes keretbe foglalva. Szülinapi ajándékozottam azóta is törzsvásárlójuk 🥰
Két egyedi kérésemet is teljesítette az Insectum, lakásavatóba és esküvőre is tökéletes választás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

S. Zsuzsanna (Hajdúszoboszló )
Papilio ulysses, fekete keretben #2

Két gyönyörű lepke is díszíti az irodánk falát, amiket az Insectum webáruházból rendeltünk. Minden ügyfelünk a csodájukra jár! :) Csak ajánlani tudom a Péter által készített műalkotásokat, különösen azoknak akik egyedi lakberendezési tárgyra vágynak!

V. Ferenc (Debrecen)
Bankkártyás fizetés Barionnal