Barion Pixel

Memóriajáték

Ismerd meg a játékban szereplő lepkéket

A memóriajátékban szereplő lepkék listája

Arctia caja - Közönséges medvelepke

Arctia caja - Közönséges medvelepke

Rövid leírás: A Közönséges medvelepke szárnyfesztávolsága 45-65 mm. A szárnyak megjelenése változó; az első szárnyak barna színűek, fehér mintával (ami néha hiányzik), a hátsó szárnyak narancssárgák, fekete pöttyökkel. Sok aberráció létezik (minta- és színváltozatok), részben mesterségesen, részben a természet eredménye. Oberthür francia entomológus mintegy 500 különböző változatot említ, amelyek 36 ábrán láthatók.
Colias croceus - Sáfrányszínű kéneslepke

Colias croceus - Sáfrányszínű kéneslepke

Rövid leírás: Igazi hazája Dél-Európa, de onnan nyaranta északabbra, így a Kárpát-medencébe és az Alpoktól északra is fölvándorol. Szárnyát fekete csík szegélyezi. A hímek színe fakó narancssárga; fesztávolsága nagyjából 2,5 cm. A nőstények világosabbak; egyesek szárnyának alapszíne zöldesfehér. A nőstény szárnyán a fekete szegélyt világos pöttyök tarkázzák.
Aglia tau – T-betűs pávaszem

Aglia tau – T-betűs pávaszem

Rövid leírás: A t-betűs pávaszem Eurázsia egész palearktikus zónájának lombos erdeiben honos, Európától egészen a Távol-Keletig. Az északi hideg területekről, a déli mediterrán vidékről, a Brit-szigetekről és Japánból hiányzik; az utóbbi országban, Szahalin déli részén és a Kuril-szigeteken közeli rokona, az Aglia japonica váltja fel. Magyarországon elsősorban a hegy- és dombvidéki bükkösökben, esetenként tölgyesekben él.
Papilio machaon - Fecskefarkú lepke

Papilio machaon - Fecskefarkú lepke

Rövid leírás: A fecskefarkú lepke Európa és Ázsia nagy részén, Japánt is beleértve, valamint Észak-Afrikában és Észak-Amerikában fordul elő. Nagy-Britanniában e faj korábban igen elterjedt volt, de ma már csak helyenként fordul elő. Magyarországon elterjedt és gyakori.
Nymphalis io - Nappali pávaszem

Nymphalis io - Nappali pávaszem

Rövid leírás: Mindegyik szárnyán egy-egy nagy szemfolt van. Alapszíne élénk vörös, a felső szegély mentén két nagy fekete folt van, közük sárga, ezekre következik a sárga keretű és szürkésbarna pupillájú nagy szemfolt, amelyet, valamint a szegélyt fehér pupillájú kék foltocskák sora követ.
Pieris brassicae - Káposztalepke

Pieris brassicae - Káposztalepke

Rövid leírás: A káposztalepke a Brit-szigetektől és Dél-Skandináviától kezdve majdnem egész Európán át Észak-Afrikáig, Ázsiában a Himalája déli vidékéig honos. A Himalájában 3700 méteres magasságban is megtalálható. Időnként, ha túlszaporodik, nagy tömegekben észak felé vándorol.
Gonepteryx rhamni - Citromlepke

Gonepteryx rhamni - Citromlepke

Rövid leírás: A citromlepke szinte egész Európában előfordul, északra Dél-Skandináviáig, valamint a mérsékelt övi ázsiai területeken az Usszuriig. Északnyugat-Afrikában is megtalálható. Az első tavaszi lepkék egyike. Élőhelyének pusztítása veszélyezteti a fajt.
Polyommatus icarus - Közönséges boglárka

Polyommatus icarus - Közönséges boglárka

Rövid leírás: A hímek kékeslilák, szárnyukat sötét szalag és fehér szárnyrojt keretezi. A nőstények sötétbarnák (gyakran kék behintéssel), pirosassárga szegélyfolttal és szürke szárnyrojttal. A fonák mindkét nemnél szürkésbarna, a hátulsó szárnypáron a pirosassárga szegélyfoltok előtt fehér mintázat látszik. A szárnyfesztávolsága legfeljebb 35 milliméter.
Nymphalis urticae - Kis rókalepke

Nymphalis urticae - Kis rókalepke

Rövid leírás: A kis rókalepke egész Európában honos, az Északi-fokig. Feltehetően az egyetlen nappali lepke, amely megszakítás nélkül előfordul Európa területén. A kis rókalepke ma még nagyon gyakori, mindenféle nyílt élőhelyen előfordul. Az egyik legelső tavaszi lepke Magyarországon.
Anthocharis cardamines - Hajnalpírlepke

Anthocharis cardamines - Hajnalpírlepke

Rövid leírás: A hajnalpírlepke elterjedési területe Európa, az északi sarkkörig. Hiányzik Krétán, Elbán, Észak-Afrikában és Spanyolország déli részén. Korábban gyakoribb volt.
Forrás: Wikipedia
Bankkártyás fizetés Barionnal