Barion Pixel

Kérdések / Válaszok

Minden rovar tökéletes minőségű?

A keretekben a rovarok többsége A1, azaz hibátlan minőségű. Persze előfordulhat, hogy például egy lepke szárnyán kisebb kopás, sérülés található. Minden hibát külön megjegyzésben feltűntetünk. Ha a sérülés mértéke nagyobb (A-), akkor a rovart az eredeti árához képest olcsóbban értékesítjük.

Minőséget jelölő kódok

A1Tökéletes minőség. A példányok főleg saját tenyészetből származnak.
A1-Alig észrevehető hibák. Minden hibát külön megjegyzésben feltűntetünk.
A-Törött csáp, sérült vagy karcos szárnyak, de ettől függetlenül szép példány. Minden hibát külön megjegyzésben feltűntetünk.
A keretekben található rovarok védettek?

Minden rovar lepkefarmról származik vagy pedig saját tenyésztésből, megőrizve így a természetben élő rovarok állományát. Nem értékesítünk védett fajokat, így a keretekben található példányok nem szerepelnek a Vörös Könyvben, és nem tartoznak a Berni Egyezmény, illetve Washingtoni Egyezmény (CITES) hatálya alá.

Elfogyott egy olyan termék, amelyet meg szerettem volna vásárolni. Mi ilyenkor a teendő?

Amennyiben olyan keretezett rovart szeretne vásárolni, amely már nem elérhető, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban írjunk nekünk egy e-mail. A válaszlevelünkben leírjuk, hogy a rovar elérhető-e és ha igen, akkor mikor. Természetesen azt is jelezzük, hogy ha a kiválasztott rovar már nem lesz kapható a webáruházunkban.

Üzenetet szeretne írni?
Ugrás a Kapcsolat oldalra

Mennyibe kerül a szállítás? Van-e ingyenes szállítás?

Szállítási díjak (az árak bruttóban értendők):

Szállítási módSzállítási díj
MPL futárszolgálat, előrefizetés bankkártyával (Barion)1800 Ft
MPL futárszolgálat, utánvétel2300 Ft
Foxpost csomagpont, előrefizetés bankkártyával (Barion)1190 Ft

30 000 Ft vásárlás felett a szállítás ingyenes!

Ha megrendelek egy keretezett rovart, akkor várhatóan mikor kapom meg?

A megrendelt terméke(ke)t az MPL futárszolgálat szállítja ki és kézbesíti a Vásárló által megadott szállítási címre, maximum 2 napos határidővel. Az eddigi példák azt igazolják, hogy a 12 óra előtt feladott csomagokat másnap már kézbesíti a futárszolgálat.

Miért hiányzik a Morpho lepkék potroha?

A potroh eltávolítása a szárnyak zsírosodásának elkerülése érdekében történik? Amennyiben a potrohot nem távolítjuk el, úgy egy idő után előfordulhat, hogy az alsó szárnyakat a potroh teljesen elzsírosítja. Az elzsírosodott szárnyakat csak acetonba történő áztatással lehet javítani. A Morpho lepkék potroha hajlamos a szárnyak elzsírosítására.

Mire vigyázzak, miután átvettem a keretet?

Néhány fontos dolgot tudni kell ahhoz, hogy a keretünk és a benne lévő rovar évekkel később is ugyanolyan szép legyen, ahogy megvásároltuk. Az UV fény, a pára és a „csendes pusztítók” visszafordíthatatlan kárt tudnak okozni.

UV fény: Habár az UV fény közismert fertőtlenítő, a keretben lévő rovarokat (főleg az éjszakai lepkéket) hamar tönkreteheti. Az éjjeli lepkék tartós UV fény hatására kifakulnak, színüket vesztik, így célszerű olyan helyre tenni a keretet, ahol nincs közvetlenül kitéve a napsütésnek.

Pára, nedvesség: Vigyázzunk arra, hogy a keretet ne érje pára. Nem célszerű ezt a dísztárgyat például az ablakpárkányba tenni, ahol a hideg napokon a hideg-meleg találkozásakor nem csak az ablakra, hanem a keretre is kicsapódik a pára. A nedvesség hatására a lepkék felpuhulnak, így a szárnyuk elmozdul.

Kártevők: A múzeumbogarak (Dermestidae) lárváinak fejlődéséhez állati eredetű táplálék szükséges, így könnyedén megtámadhatják a keretben található rovart.

Preparálás után a rovarokat 4-5 napig a fagyasztóba tesszük. Ez a pár nap, és a tartós, fagypont alatti hőmérséklet elegendő ahhoz, hogy a múzeumbogarak lárvái és petéi elpusztuljanak. Ha a fagyasztóból kiszedett rovart nem keretezzük be azonnal, akkor azok rovardobozba kerülnek, amelyben olyan különféle természetes anyagok találhatók, amelyek elriasztják a kártevőket. Az elkészült kereteket befóliázzuk, dobozba helyezzük, amelyben levendula alapú golyók tartják távol a lárvákat. Ezekkel a védekezési megoldásokkal próbáljuk a rovar minőségét minél hosszabb ideig megtartani.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a keretben található rovart valami megrágta, lyukat fúrt rajta, akkor csak tegye be a keretet a fagyasztóba 4-5 napra.

Papilio ulysses, fehér keretben

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a különleges oldalra. Csodás bogarak és lepkék, stílusos közben szemet gyönyörködtető díszei lettek az otthonunknak. Külön nagy öröm számomra, hogy nem védett fajok kerülnek a keretbe.

S. Katalin (Szirmabesenyő)
Papilio blumei, fehér keretben | #2365

A webáruház tökéletesen mutatja az árut,amit gyorsan és szépen ,szakszerüen becsomagolva küldenek.
Csak ajánlani tudom.

D. Aladár (Budapest)
Heterometrus cyaneus, fekete keretben | #2261

Összes hét keretet rendeltünk eddig. A vásárló már a weboldalt böngészve szinte előre látja, hogy kifogástalan minőséggel és rendkívüli igényességgel fog találkozni, amikor kézhez kapja a terméket. És így van! Minden alkalommal hibátlan termékek érkeztek, amelyek nálunk immár két szobát ékesítenek. Köszönjük szépen Péter! Mindenkinek jó szívvel ajánlom.

D. György (Debrecen)
Morpho didius, fehér keretben #1631

Gyönyörű lepkék találhatók meg a webáruházban igényes keretbe foglalva. Szülinapi ajándékozottam azóta is törzsvásárlójuk 🥰
Két egyedi kérésemet is teljesítette az Insectum, lakásavatóba és esküvőre is tökéletes választás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

S. Zsuzsanna (Hajdúszoboszló )
Bogár mix, fehér keretben | #2504

A webáruház átlátható, Péter munkája meg csodás.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam.
Fogunk még rendelni!
Köszönjük a profizmust.:)

G. Zsuzsa (Budapest, XXII.)
Bankkártyás fizetés Barionnal