Barion Pixel

Kérdések / Válaszok

Minden rovar tökéletes minőségű?

A keretekben a rovarok többsége A1, azaz hibátlan minőségű. Persze előfordulhat, hogy például egy lepke szárnyán kisebb kopás, sérülés található. Minden hibát külön megjegyzésben feltűntetünk. Ha a sérülés mértéke nagyobb (A-), akkor a rovart az eredeti árához képest olcsóbban értékesítjük.

Minőséget jelölő kódok

A1Tökéletes minőség. A példányok főleg saját tenyészetből származnak.
A1-Alig észrevehető hibák. Minden hibát külön megjegyzésben feltűntetünk.
A-Törött csáp, sérült vagy karcos szárnyak, de ettől függetlenül szép példány. Minden hibát külön megjegyzésben feltűntetünk.
A keretekben található rovarok védettek?

Minden rovar lepkefarmról származik vagy pedig saját tenyésztésből, megőrizve így a természetben élő rovarok állományát. Nem értékesítünk védett fajokat, így a keretekben található példányok nem szerepelnek a Vörös Könyvben, és nem tartoznak a Berni Egyezmény, illetve Washingtoni Egyezmény (CITES) hatálya alá.

Elfogyott egy olyan termék, amelyet meg szerettem volna vásárolni. Mi ilyenkor a teendő?

Amennyiben olyan keretezett rovart szeretne vásárolni, amely már nem elérhető, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban írjunk nekünk egy e-mail. A válaszlevelünkben leírjuk, hogy a rovar elérhető-e és ha igen, akkor mikor. Természetesen azt is jelezzük, hogy ha a kiválasztott rovar már nem lesz kapható a webáruházunkban.

Üzenetet szeretne írni?
Ugrás a Kapcsolat oldalra

Mennyibe kerül a szállítás? Van-e ingyenes szállítás?

Szállítási díjak (az árak bruttóban értendők):

Szállítási módSzállítási díj
MPL futárszolgálat, előrefizetés bankkártyával (Barion)1890 Ft
MPL futárszolgálat, utánvétel2290 Ft
Foxpost csomagpont, előrefizetés bankkártyával (Barion)1490 Ft

30 000 Ft vásárlás felett a szállítás ingyenes!

Ha megrendelek egy keretezett rovart, akkor várhatóan mikor kapom meg?

A megrendelt terméke(ke)t az MPL futárszolgálat szállítja ki és kézbesíti a Vásárló által megadott szállítási címre, maximum 2 napos határidővel. Az eddigi példák azt igazolják, hogy a 12 óra előtt feladott csomagokat másnap már kézbesíti a futárszolgálat.

Miért hiányzik a Morpho lepkék potroha?

A potroh eltávolítása a szárnyak zsírosodásának elkerülése érdekében történik? Amennyiben a potrohot nem távolítjuk el, úgy egy idő után előfordulhat, hogy az alsó szárnyakat a potroh teljesen elzsírosítja. Az elzsírosodott szárnyakat csak acetonba történő áztatással lehet javítani. A Morpho lepkék potroha hajlamos a szárnyak elzsírosítására.

Mire vigyázzak, miután átvettem a keretet?

Néhány fontos dolgot tudni kell ahhoz, hogy a keretünk és a benne lévő rovar évekkel később is ugyanolyan szép legyen, ahogy megvásároltuk. Az UV fény, a pára és a „csendes pusztítók” visszafordíthatatlan kárt tudnak okozni.

UV fény: Habár az UV fény közismert fertőtlenítő, a keretben lévő rovarokat (főleg az éjszakai lepkéket) hamar tönkreteheti. Az éjjeli lepkék tartós UV fény hatására kifakulnak, színüket vesztik, így célszerű olyan helyre tenni a keretet, ahol nincs közvetlenül kitéve a napsütésnek.

Pára, nedvesség: Vigyázzunk arra, hogy a keretet ne érje pára. Nem célszerű ezt a dísztárgyat például az ablakpárkányba tenni, ahol a hideg napokon a hideg-meleg találkozásakor nem csak az ablakra, hanem a keretre is kicsapódik a pára. A nedvesség hatására a lepkék felpuhulnak, így a szárnyuk elmozdul.

Kártevők: A múzeumbogarak (Dermestidae) lárváinak fejlődéséhez állati eredetű táplálék szükséges, így könnyedén megtámadhatják a keretben található rovart.

Preparálás után a rovarokat 4-5 napig a fagyasztóba tesszük. Ez a pár nap, és a tartós, fagypont alatti hőmérséklet elegendő ahhoz, hogy a múzeumbogarak lárvái és petéi elpusztuljanak. Ha a fagyasztóból kiszedett rovart nem keretezzük be azonnal, akkor azok rovardobozba kerülnek, amelyben olyan különféle természetes anyagok találhatók, amelyek elriasztják a kártevőket. Az elkészült kereteket befóliázzuk, dobozba helyezzük, amelyben levendula alapú golyók tartják távol a lárvákat. Ezekkel a védekezési megoldásokkal próbáljuk a rovar minőségét minél hosszabb ideig megtartani.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a keretben található rovart valami megrágta, lyukat fúrt rajta, akkor csak tegye be a keretet a fagyasztóba 4-5 napra.

Phoebis philea + Anteos menippe, fekete keretben | #2590

Minden időben megèrkezett amit rendeltem. Talán mèg szebbek is a termèkek mint ahogy azt a kèpernyőn látjuk. Minden kèrdèsemre szinte azonnal választ kaptam. Nagyon meg vagyok elègedve. Köszönöm 😊

S. Márta (Dabas)
Tropidacris dux, fekete keretben | #2356

Többször rendeltem, kiváló minőség, rugalmas szállítás, csak ajánlani tudom!

B. Noémi
Caligo atreus, fekete keretben | #2771

Péter munkái kimagasló minőségűek. Egyedülállóak ebben az országban. Olyan maximalizmussal, türelemmel és precizitással dolgozik, ami szívből jövő elismerést érdemel. Minden egyes termék, amit tőle rendeltünk tökéletes. Napjában többször is megcsodáljuk a munkáit és bárki jön hozzánk mindenki ámulva "leragad" a keretek előtt. Nem csak a rovarok szépsége nyűgözi le őket, hanem a gondos és aprólékos elrendezés, feliratozás, a hibátlan preparálás is. A szállítás villámgyors és a csomagolás olyan alapos, hogy a rendelés kibontása felér egy karácsonyi ajándék kicsomagolásával. Mi egyértelműen rajongókká váltunk és hálásak vagyunk Péternek, amiért a természet lenyűgöző teremtményei, ilyen fantasztikusan értékes formában, gyönyörű otthonunk méltó díszeivé válhatnak.

V. Natasa (Páty)
Morpho didius, fekete keretben | #1921

A termékek "laikus" szemmel nézve is nagyon szépek. A rovarok nagyon jó állapotban vannak, és gyönyörűen vannak preparálva. A keret is szép, az egész ízlésesen van elkészítve. A vásárlás gyors volt, a csomag gondosan volt csomagolva, és sértetlenül megérkezett.

B. Bettina (Budapest)
Papilio blumei, fehér keretben | #2365

A webáruház tökéletesen mutatja az árut,amit gyorsan és szépen ,szakszerüen becsomagolva küldenek.
Csak ajánlani tudom.

D. Aladár (Budapest)
Bankkártyás fizetés Barionnal