Barion Pixel
2022. szeptember. 18.

Szendrei Judit: Pillangók dicsérete

Előző bejegyzésünkben már bemutattuk Szendrei Judit bélyeggel festő művész egyik alkotását, amely szabályosan elrendezett, spirális alakzatot formáló méheket ábrázol. Új alkotása szintén rovarokat illusztrál, viszont ezúttal lepkéket. Az alkotás címe: Pillangók dicsérete.

A kép elkészítéséhez szükséges ihletet egy kiránduláson kaptam. Férjem elvitt bennünket egy csodálatos helyre Angliában, St. Albansban a Verulamium Múzeumba azért, mert itt gyönyörű római mozaikok láthatók egy szép park közepén játszótérrel, kis anglikán templommal. Az óriási mozaikok nagy meglepetéssel szolgáltak, eddig el sem tudtam képzelni, hogy létezik ilyen. A kiállító térben felfigyeltem egy érdekes mennyezeti díszítésre, mely elindította a fantáziámat.

Pillangók dicsérete

Bár ott madarak voltak a főszereplők, én pillangókat, magyar lepkesorozatokat használtam fel képemhez és középre kerültek azok a csipkét, amit évekkel ezelőtt Olaszországban, Burano szigetén vásároltunk. Egy szakmai titkot is elárulok, a háttér vörös színét egy Táncsics Mihályt ábrázoló 1947-es kiadású magyar bélyeggel festettem meg.

Bankkártyás fizetés Barionnal