Insectum magazin

Szendrei Judit: Pillangók dicsérete

Előző bejegyzésünkben már bemutattuk Szendrei Judit bélyeggel festő művész egyik alkotását, amely szabályosan elrendezett, spirális alakzatot formáló méheket ábrázol. Új alkotása szintén rovarokat illusztrál, viszont ezúttal lepkéket. Az alkotás címe: Pillangók dicsérete.

A kép elkészítéséhez szükséges ihletet egy kiránduláson kaptam. Férjem elvitt bennünket egy csodálatos helyre Angliában, St. Albansban a Verulamium Múzeumba azért, mert itt gyönyörű római mozaikok láthatók egy szép park közepén játszótérrel, kis anglikán templommal. Az óriási mozaikok nagy meglepetéssel szolgáltak, eddig el sem tudtam képzelni, hogy létezik ilyen. A kiállító térben felfigyeltem egy érdekes mennyezeti díszítésre, mely elindította a fantáziámat.

Pillangók dicsérete

Bár ott madarak voltak a főszereplők, én pillangókat, magyar lepkesorozatokat használtam fel képemhez és középre kerültek azok a csipkét, amit évekkel ezelőtt Olaszországban, Burano szigetén vásároltunk. Egy szakmai titkot is elárulok, a háttér vörös színét egy Táncsics Mihályt ábrázoló 1947-es kiadású magyar bélyeggel festettem meg.

Szóljon hozzá Ön is!
Eurypelma spinicrus, fekete keretben | #2362

Szépen kidolgozott munka, remekül illik a szobám falára! Különböző színeivel feldobja és hangulatossá teszi a szobát! Köszönöm!

H. Anett (Jászberény)
Tropidacris dux, fekete keretben | #2356

Többször rendeltem, kiváló minőség, rugalmas szállítás, csak ajánlani tudom!

B. Noémi
Phoebis philea + Anteos menippe, fekete keretben | #2590

Minden időben megèrkezett amit rendeltem. Talán mèg szebbek is a termèkek mint ahogy azt a kèpernyőn látjuk. Minden kèrdèsemre szinte azonnal választ kaptam. Nagyon meg vagyok elègedve. Köszönöm 😊

S. Márta (Dabas)
Papilio maackii, fekete keretben | #1842

Mindegyik termék gyönyörű és különleges, szakértő kezekre utal. Ez a szakértelem e tenyésztett fajok pontos ismeretét feltételezi, a megismerés pedig megkönnyíti a fennmaradásukat. Ezt jó tudni...

Z. Mihály
Morpho didius, fehér keretben #1631

Gyönyörű lepkék találhatók meg a webáruházban igényes keretbe foglalva. Szülinapi ajándékozottam azóta is törzsvásárlójuk 🥰
Két egyedi kérésemet is teljesítette az Insectum, lakásavatóba és esküvőre is tökéletes választás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

S. Zsuzsanna (Hajdúszoboszló )
Bankkártyás fizetés Barionnal